zondag 16 oktober 2011

Salade met een Mexicaans tintje.

Eerder heb ik al iets geschreven over de wereld van avocado’s. Deze groente zit boordevol goede vitamines, eiwitten en mineralen en.. het past uitstekend in een vegetarisch gerecht! Met recht eén van de superfoods te noemen.
Een avocado zit vol met onverzadigde vetten en geeft een salade of een gerecht een lekkere volle, romige smaak.

Tijdens mijn verblijf in Mexico maakte ik elke week wel een paar keer guacamole. Een heerlijk broodje erbij, een Mexicaans biertje/drankje en smullen maar! Avocado’s zijn er in Mexico in overvloed en de supermarkten schappen liggen er vol mee. Jammer genoeg is het hier in Nederland goed zoeken naar het kleine kratje waar, als je geluk hebt, een paar rijpe avocado’s in liggen. Ook de prijs verschilt nogal en nodigt je niet uit om een paar keer per week meerdere avocado’s in je gerechten te gebruiken.

Dat neemt niet weg dat er heerlijk met avocado gecombineerd kan worden en het ook een ideaal ingrediënt is voor voedzame, heerlijke salades.
Het volgende recept kan vegetarisch gemaakt worden met de toevoeging van een blikje kidneybonen. Hou je van vlees? Gebruik dan stukjes of plakjes kipfilet. De koriander en limoen geven de salade een fris en smaakvol Mexicaans tintje.

Ingrediënten:
  • 1 avocado
  • 1 blikje mais
  • Paar takjes koriander
  • Half bakje cherry tomaatjes
  • 1 komkommer
  • 100 gram kipfilet/ blikje kidneybonen
  • 1 rode ui
  • Optioneel: Feta kaas
Voor de dressing:
  • Sap van een halve limoen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:

Snijd de avocado, rode ui en komkommer in kleine stukjes en doe deze in een glazen schaal. Voeg het blikje mais en de kidneybonen/ plakjes kipfilet toe. Snijd de koriander fijn en voeg dit samen met de olijolie en limoensap. Mix goed en voeg naar smaak zout en peper toe. Garneer hiermee het avocado mengsel en voeg als laatst de gehalveerde cherry tomaten toe en eventueel kleine blokjes feta kaas om het wat romiger te maken.
Serveer er brood bij om de salade op te scheppen, of verwarm wat tortilla’s onder de grill om de salade in te rollen.


Healthy Mexican salad:

Previously, i have written about the world of avocados's.. Healthy, delicious creamy vegetable, which has the full right to be called one of the superfoods. This product fits perfectly in a vegetarian diet and makes your dish creamy and tastefull.

During my stay in Mexico, i was addicted with guacamole. A typical Mexican side-dish to dip your nachos in. Or for me, to make for dinner with some whole grean bread and a salad. You will find plenty of avocados in the Mexican supermarkets and they are all full of taste. Unfortunately, in Holland, it's quite hard to find good ones. Of-course this is not the country to grow these vegetables, but once you found them use them good and make this delicious Mexican salad! As a side-dish, or dinner with adding some chicken.

Ingredients:
  • 1 avocado
  • 1 can of sweet corn
  • Coriander
  • Halve a cup of cherry tomatoes
  • 1 cucumber
  • 100 grams of chicken breast or a can of kidney-beans
  • 1 red onion
  • Optional: Feta cheese

Dressing:

  • Lemon juice
  • 3 tbl. Spoons of olive oil
  • Salt and pepper
Preparing:

Make little slices of the avocado, red onion and cucumber and put them in a big glass bowl. Add the sweet corn and beans or chicken breast. Dice the coriander into little pieces and mix this well with the olive oil, lemon juice and add salt, pepper by taste. Dress the salad with this mix and at last, finish it with the chopped cherry tomatoes and maybe some feta-cheese to give the salad a more creamy finish.

Serve this dish with some whole grain bread, or grilled tortillas as a coat for the salad.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten