zondag 9 oktober 2011

Superfood breakfast..

Vanaf nu, elke keer een gezond recept met 1 van de 'superfoods'. Superfoods zijn producten die veel vitamines, mineralen en gezonde vetten bevatten. Daarnaast zijn er ook volop anti-oxidanten aanwezig, wat de kans op vele ziekten, zoals kanker en hart-en vaatziekten verminderd.

Naar mijn mening zou iedereen tenminste een paar keer per week 1 van de superfoods moeten toepassen in verschillende gerechten. Niet alleen omdat deze producten erg gezond zijn, ze bevatten veel smaak waar eindeloos mee te combineren is. Ook passen ze perfect in een dieet om een gezond gewicht te bereiken. Over 'superfoods' zijn verschillende boeken geschreven, waarin talloze recepten worden beschreven. De gerechten die ik bereid met deze producten, zijn elke dag toe te passen en vergen niet veel bereidingstijd. Ideaal voor 1 of meerdere personen en naar wens prima aan te passen!

We beginnen met een ontbijt dat, met wat uitbreiding, ook zeer voedzaam is als lunch. Het superfood ingrediënt van dit ontbijt is havermout. Eerder heb ik een recept geplaatst waarin dit product al voorkwam, namelijk de heerlijke havermoutkoekjes:)


Havermout is vooral bekend om zijn voedingsvezels, het ijzergehalte en het verminderen van een hoog cholesterol gehalte. Ook hier is eindeloos mee te combineren en aan te passen naar ieders wens.. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, hoeft havermout niet altijd vermengd te worden met melk, maar kan dit ook prima met gekookt water. Hierdoor gaat de havermout wellen en kan er naar wens yoghurt, kwark of een ander zuivelproduct toegevoegd worden.
Met dit ontbijt/brunch gerecht krijg je gegarandeerd al een groot deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamines, mineralen, ijzer en vezels binnen. Daarnaast heb je een voldaan gevoel en energie voor 10!;)



Benodigdheden:


75 gram havermout

75 ml magere yoghurt

Vruchten-noten muesli (verkrijgbaar op de markt)

Banaan

Sinaasappel

Theelepel kaneel



Bereidingwijze:


Kook een kleine hoeveelheid water en giet 100 ml over de havermout, Je ziet dat het water direct door de havermout wordt opgenomen. Laat dit even wellen en strooi de kaneel eroverheen. Voeg hierna de yoghurt toe en roer dit goed door. Laat nogmaals 1 minuut wellen en voeg het in stukjes gesneden fruit toe. Strooi als laatste de vruchten-noten muesli over het mengsel en geniet van dit heerlijke ontbijt/brunch gerecht!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten