maandag 14 januari 2013

Voornemens, Sale en recepten


Hé bah. ‘Ik ga weer beginnen met mijn voornemen om te lijnen/sporten/stoppen met roken/minder drinken/meer genieten dat ik welgeteld 3 weken volhoud en me dan weer volledig stort op mijn oude zonde, ware het niet deze in het kwadraat toe te passen, waardoor ik me nog schuldiger voel en het in 2014 écht vol ga houden’.

Deze gedachte passeert waarschijnlijk 80% van de bevolking maar durft bijna niemand toe te geven. Tja, het is mens eigen en de media, winkels, uitgeverijen etc. maken hier maar wat graag gebruik van. En geef ze eens ongelijk. Januari is de maand van de sale en het 'zuinig aan' doen. De voorjaars-collecties beginnen binnen te komen in menig kledingwinkel en hiervoor moet plaats gemaakt worden. Hoe? Juist. door alle oude meuk de deur uit te doen voor stuntprijzen tot wel 3 keer de helft. Ook wij gaan met de menigte mee en zijn begonnen met onze eerste echte SALE bij Mincfashion. Vele toppers zijn afgeprijsd tot wel 50% korting. Aangezien we enkele maanden online zijn, is er voor ons doen al veel verlaagd in prijs. Echter, de periode van SALE laat het ons zien. Stunten en plaats maken voor een nieuwe collectie. Zo ook bij ons. Des te sneller we erg mooie, nieuwe items online kunnen plaatsen.:)

 Afijn, met het spotten van al die leuke zomer-collecties en het zicht op een zomervakantie die binnenkort geboekt moet worden, schieten vele mensen in paniek bij de gedachte in badkleding te lopen op een zomers oord.
 Dit resulteert vanzelfsprekend in een goed voornemen in de zin van: 'Diëten/ afvallen'. En dan komen de sportscholen, dieet-goeroe's en 'health magazine issues' om de hoek kijken. 
Meest voorkomende publiekstrekker: Nu 3 maanden sporten zonder inschrijfkosten! of de BeauMonde 'InShape Special en als klapper op de vuurpijl: Sonja Bakker in een vernieuwend jasje bij de Lidl!

Je kan natuurlijk aan de shakes gaan beginnen die alleen je portemonnee slanker maken, maar er kan ook geminderd worden met vettigheid en wat uitbundiger zijn in de groenten/ vezels en fruit wereld.
Een cheap, gezond en heerlijk tussendoortje zijn mijn havermoutkoekjes die ik regelmatig maak. Havermout is dé trend van 2013, let maar op. Door de hoeveelheid vezels en het lage gehalte in koolhydraten plus vet is dit met recht 1 van de superfoods te noemen.

Ook prima als ontbijt, maar vooral goed te doen als tussendoortje wanneer de lekkere trek gaat opspelen en de snoep-pot vermeden dient te worden. In plaat van suiker kan er zelfs een halve banaan en een eetlepel honing toegevoegd worden. Nog verantwoorder!


5 g boter, op kamertemperatuur
125 g lichtbruine ruwe rietsuiker (of 1/2 banaan en eetl. honing)
1 ei, losgeklopt
125 g zelfrijzende bloem
55 g havermout
175 g rozijnen


Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de boter en de suiker tot ze bleek en schuimig zijn. Voeg het ei toe en blijf kloppen. Zeef de bloem boven het deeg, voeg de havermout en de rozijnen toe en meng goed.
  • Schep opgehoopte theelepels van het deeg op 3 ingevette bakplaten en laat voldoende ruimte vrij tussen de koekjes zodat ze nog kunnen uitzetten tijdens het bakken.
  • Bak de koekjes 10-15 minuten of tot ze goudbruin zijn. Laat ze een beetje afkoelen op de bakplaten, leg ze dan op een rooster en laat ze helemaal afkoelen. Je kan deze koekjes 3-4 dagen bewaren in een luchtdichte doos.

De structuur doet anders vermoeden, maar.. Extremely delicious!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten