dinsdag 5 maart 2013

Onweerstaanbare pompoen-havermout koekjes

Éen van de dingen die ik regelmatig op het grote net check zijn de 'healthy recipes' die voornamelijk op Amerikaanse sites te vinden zijn. Tja, Amerika. Het land van overgewicht, maar ook van dwangmatig gezond eten en sporten in de grote kuststeden (lees: Los Angeles, Hollywood, Miami, New York). In Nederland wordt de hype rond het gezond en verantwoord eten steeds groter, maar over het algemeen houdt de prijs en de verkrijgbaarheid dit helaas tegen. Afgezien van het feit dat de meeste ingrediënten zoals bietensap, speltmeel, amandelmeel, goji bessen en chia zaadjes enkel in stedelijke bio-winkels te vinden zijn  met veelal ongemotiveerde, spirituele hare-krishna types achter de balie, wordt de stap naar ' healthy living' ons behoorlijk zwaar gemaakt.

Afijn, soms moet er even met de tanden op elkaar snel door een eko-winkel gestormd worden om de voorraad in te slaan. Gelukkig heeft De Tuinen een minder ' geitenimago' en kan je sinds kort ook bij de Plus supermarkt terecht voor vele natuurlijke bio-producten.

De speltpizza van Amber Albarda is een favoriet, maar ook de zelf bedachte havermout koekjes blijven populair. Nu weer eens tijd voor een nieuwe variant. Deze keer uit het land van de 'healthy lifestyle' zelf: Pumpkin-Oatmeal cookies. Dit keer wel bereid met boter en suiker, dus slank zijn de koekjes niet. Echter wel voorzien van vezels, dus eentje mag!;)Benodigdheden:

2 kopjes havermout
1 kopje tarwebloem
1 theelepel pompoen kruiden
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
10 eetlepels ongezouten boter
2/3 kopje rietsuiker
1 1/2 kopje pompoen puree 
2 grote eieren
1 1/2 kopje gedroogde cranberries

Omdat bovenstaand de Amerikaanse afmetingen zijn, hieronder de specificaties:

1 kopjes: 225 ml
1 theelepel: 5 ml
1 eetlepel: 15 mlIngrediënten zijn gelukkig makkelijk aan te schaffen in de dichstbijzijnde supermarkt/ toko/ eko-winkel.
Al met al ben je ongeveer 30 minuten bezig met het bereiden van deze heerlijke koekjes.

Lees de bereidingswijze hier.

Succes!

1 opmerking:

  1. Wat zijn pompoenkruiden? Ik heb allerhande kruiden in huis, maar geen voorgemixte. Ben benieuwd!

    Inez

    BeantwoordenVerwijderen