Afijn, soms moet er even met de tanden op elkaar snel door een eko-winkel gestormd worden om de voorraad in te slaan. Gelukkig heeft De Tuinen een minder ' geitenimago' en kan je sinds kort ook bij de Plus supermarkt terecht voor vele natuurlijke bio-producten.
De speltpizza van Amber Albarda is een favoriet, maar ook de zelf bedachte havermout koekjes blijven populair. Nu weer eens tijd voor een nieuwe variant. Deze keer uit het land van de 'healthy lifestyle' zelf: Pumpkin-Oatmeal cookies. Dit keer wel bereid met boter en suiker, dus slank zijn de koekjes niet. Echter wel voorzien van vezels, dus eentje mag!;)
Benodigdheden:
2 kopjes havermout
1 kopje tarwebloem
1 theelepel pompoen kruiden
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
10 eetlepels ongezouten boter
2/3 kopje rietsuiker
1 1/2 kopje pompoen puree
2 grote eieren
1 1/2 kopje gedroogde cranberries
Omdat bovenstaand de Amerikaanse afmetingen zijn, hieronder de specificaties:
1 kopjes: 225 ml
1 theelepel: 5 ml
1 eetlepel: 15 ml
Ingrediënten zijn gelukkig makkelijk aan te schaffen in de dichstbijzijnde supermarkt/ toko/ eko-winkel.
Al met al ben je ongeveer 30 minuten bezig met het bereiden van deze heerlijke koekjes.
Lees de bereidingswijze hier.
Succes!
Wat zijn pompoenkruiden? Ik heb allerhande kruiden in huis, maar geen voorgemixte. Ben benieuwd!
BeantwoordenVerwijderenInez