maandag 12 november 2012

Hilarisch leesvoer..

Een bezoekje brengen aan Antwerpen is altijd leuk.. De redenen hiervan lopen aardig uiteen. Vanwege de architectuur, het lieflijke accent, de heerlijke wafel-lucht en niet te missen het aanbod in winkels.

Waar we in Nederland smalle straten hebben die voor de helft gevuld worden met fietsers, auto's en uithangborden.. Heb je in Antwerpen op de Meir een zee van ruimte om eens lekker door de straten te slenteren langs de ketens die Nederland nog niet heeft gevonden. Totaal niet erg, zo kan je tenminste een enigszins unieke garderobe aanschaffen voor niet teveel poen.

Neem Forever 21. Een Amerikaans concept wat een mix betreft tussen de Bershka, Primark, H&M en een vleugje Zara. Voor de prijs hoef je een bezoek zeker niet te laten. Een blouse voor gemiddeld 20€ en een jeans voor een tientje meer. Wat helemaal absurd is: De kleding hangt smetteloos recht en netjes op maat, alsof er geen enkele toerist of grijpgrage shoppingdiva met haar kleverige handjes aan heeft gezeten. Dit beeld scheppen andere ketens namelijk wel. Chapeau dus. Voor Forever 21. 

Ook Urban Outfitters moet niet worden overgeslagen. Tevens Amerikaans en ietwat hippie/alto-ish. Lees: Gebreide rugzakken, ribbroeken en ruitblouses. Je moet ervan houden, maar ik loop er snel voorbij. Ik ga liever naar de multimedia afdeling waar er gelachen kan worden om hilarische koffiebekers met de woorden 'coffeeslut', opblakbare snorren, vintage scheetkussens en vele andere gadgets die het lachen waard zijn.

Ik bescheurde me vooral om de boeken. Nutteloze, veel te dure boeken die zo ontzettend dom zijn, dat het steeds leuker wordt. Neem het boek 'the world according to Facebook' of 'hot guys with baby animals'.. Cadeautip?





Al met al, we hebben krom gelegen daar in den Urban Outfitters. Oh ja, ultieme eettip in Antwerpen: Tapabar op de Pelgrimstraat voor de lekkerste Spaanse Tapas en Brasserie Appelmans een paar straten verderop voor heerlijke cocktails inclusief lekkere maaltjes. Reserveren is zeer aan te bevelen! (Bij Appelmans zelfs een week van tevoren, anders.. No Chance!)


Brasserie Appelmans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten