maandag 26 november 2012

The making of classic Chanel bag, 2.0..

Enkele weken geleden plaatste ik onderstaand bericht op onze Mincfashion blog. Vanwege de leuke reacties ook even op die van mij;) The making of.. Chanel classic flap bag! Een proces dat uiterst geheimzinnig verloopt, maar ter uitzondering via Chanel toch nog even zichtbaar gemaakt..

Natuurlijk zijn wij apetrots op ons prachtige assortiment dat over 9 dagen gelanceerd zal worden.. (Spannend!)
Met een kwalitatieve, stijlvolle lederen tas kan iedere modebewuste vrouw een ; fashion statement' maken. Van schoudertas tot shopper en van portemonnee tot satchel. Elk type tas is te vinden op Mincfashion, volgens de trends van dit seizoen. Zorgvuldig geselecteerd en gelimiteerd verkrijgbaar. Dit is het imago dat wij creëren naar de bezoekers. Een tas is bijzonder en moet zo ook behandeld worden, achter elke tas schuilt namelijk een verhaal;)

Zo ook achter de welkbekende 'Chanel classic flap bag'. Tja, voor de meesten onbereikbaar, zo ook voor ons.. Kwalitatief komen we aardig in de buurt. (Al zeggen we het zelf) maar qua stijlicoon moet er nog heel wat gebeuren, voordat je als merk zo'n statement maakt, dat mensen zelfs de meest onzinnige prullaria van je willen, zolang het merklabel er maar op staat;)

Gelukkig is dit bij de authentieke en originele ontwerpen van Chanel niet het geval. Nog steeds zorgvuldig met de hand gemaakt en nog steeds erg prijzig. (lees: $4.200) 
Dit neemt niet weg dat het item voor de meeste trotse eigenaressen een ware investering is geweest. De tas wordt gezien als een zeer waardevol bezit en verdient in de meeste garderobes een ereplaats. 

\Des te leuker is het om stiekem een kijkje te nemen in het productie-proces van dit tijdloze item. Chanel gaf voor 1 keer de beelden vrij van deze 'top secret' handeling, om vrouwen over de gehele wereld net dat stukje fashion-gevoel mee te geven.. Kijk en huiver!


Stap 1. Het maken van de welbekende stiksels.

S'werelds meest gewilde fournituren. CC monograms!
De buitenkant is gereed!

Klaar om een eervolle plek te verkrijgen aan de arm van gelukkige (loaded) fashionista's
Vergeet vooral de beroemde 'chains' niet..
Photos (Stylerepublicmagazine, Chanel)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten