zaterdag 15 december 2012

Saturday, easy-going life...

In het Volkskrant-Magazine staat wekelijks een item over de zaterdag van een bekende Nederlander. Of het nu een tweede-kamerlid is, of een acteur.. Bij allen bestaat de zaterdag uit het samenkomen met vrienden, familie en gezellig met elkaar samenzijn. Althans, dat is de intentie die vele lezers hebben bij het lezen van het artikel en de voornamelijk 'relaxte' foto die erbij staat. Als het stuk volledig wordt gelezen ontdek je dan ook dat dit slechts een klein deel van de dag is die bestaat uit veelal verplichte gelegenheden, bijwonen van uitzendingen etc, etc. Het is een passie, maar tevens een druk bestaan waar een fractie van de tijd uiteindelijk gevuld wordt met echte sociale bezigheden.

Tja, een zaterdag ziet er voor mij de laatste tijd ook niet uit als een ultieme 'relaxdag'. Sinds het starten van Mincfashion is ons weekend voornamelijk gevuld met het versturen van mails, fotograferen, administratieve taken en natuurlijk het ontwikkelen van onze website..

Ware het niet dat deze dag wel degelijk ontspanning biedt, in de vorm van het uitoefenen van je passie. Een fenomeen dat je zoveel energie en afwisseling biedt, dat dit uiteindelijk voelt als.. Relaxen.

Toch bestaat deze dag ook wel uit burgerlijke dingen. Ik trek elke zaterdag ochtend mijn hardloop schoenen aan en doe een rondje van +/- 10 kilometer om heerlijk over niets na te denken. Vele mensen bevinden zich in dezelfde situatie, rond 10 uur op zaterdagochtend kan dan ook officieel benoemd worden als 'hardloop-spitsuur'. Na deze work-out volgt het werken aan onze passie, Mincfashion.

Tussendoor nuttigen we dan ook nog weleens een heerlijke brunch, welke mijn absolute favoriet is.
Eerder genoemd op mijn blog, maar het herhalen waard. Vele variaties te bedenken, dus elke week is er wel iets anders te verzinnen..

Ultiem 'after-running' voer ook wel genoemd. Havermout met magere kwark, yoghurt, fruit, muesli en noten. Lovely!

Kook wat water en maak alvast een bodempje met havermout in een gemiddelde kom.
Giet het kokende water bij de havermout en laat het 2 minuten wellen. Meng het vervolgens met wat magere yoghurt en magere kwark. 
Ga daarna los met het fruit. Elk fruit is geschikt, aan te raden: Peer, sinaasappel, mango of appel.
Voeg wat muesli met gedroogd fruit en noten toe, plus eventueel wat honing om het geheel wat zoeter te maken.

Bijschrift toevoegen

Bijschrift toevoegen
Enjoy your saturday:)
Note: Hier kan je vervolgens de hele middag op teren, ik heb namelijk pas rond 7 uur weer trek. Zeer vullend dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten